sobota, 1. oktober 2022

RAZPIS I Kvalitetni vzponi 2022

Vse registrirane alpinistke in alpiniste, člane alpinističnih kolektivov, kandidate za sredstva razpisa Kvalitetni vzponi 2022 prosimo, da oddajo prijavo za opravljene vrhunske vzpone opravljene v obdobju od 1. 10. 2021 do 30. 9. 2022, do nedelje, 16. oktobra 2022, do 24. ure.

KA PZS že vrsto let jasno poudarja, kakšne vzpone še posebej podpira: lahko, hitro, prosto in vzpone v alpskem slogu.

Prijavo pošljite izključno na e-naslov: alpinizem@pzs.si, zadeva: kvalitetni_vzponi_22.

1. Upoštevalo se bo samo popolne prijave, oddane do zgoraj navedenega roka in pripravljene v skladu z navodili.
  2. KA med kvalitetnimi vzponi v letu 2022 podpira tiste, ki so bili opravljeni izven akcij KA (akcije KA: podprte odprave, akcije SMAR in tabori perspektivnih alpinistov).
  3. Kandidirajo lahko samo registrirani alpinisti/alpinistke (v 2022).
  4. Priloge morajo biti dosledno izpolnjene. Ocena vzpona mora biti podana korektno in celovito. Ocene je potrebno vpisati tudi po raztežajih in zraven priložiti skico smeri. Obvezno je potrebno dodati kratek opis ture ter predstaviti karakter in opremljenost smeri (svedrovci, sprotno nameščanje varoval ipd.).
  5. Ne pošiljajte vseh vaših vzponov iz 2022, temveč samo najkvalitetnejše.
  6. Vse priložene dokumente obvezno poimenujte: ime priimek_seznam tur ali ime priimek_ime smeri_skica. Pošljite v (stisnjeni) mapi, ki je poimenovana: ime priimek_kvalitetni vzponi 2022.

Z lepimi pozdravi,

Matjaž Šerkezi, strokovni sodelavec KA
Oto Žan, načelnik KA PZS

Priloge:

Razpis v letu 2023 bo od 1. 10. 2022 do datuma objave razpisa v letu 2023. S tem bomo zajeli celotno obdobje brez možnosti, da bi lahko izpadel kateri od vzponov narejenih v dvomesečnem obdobju do konca leta 2022.