petek, 14. januar 2022

RAZPIS | Akcija zimsko plezanje Škotska 2022

Škotsko višavje je svetovno znano območje za tehnično zahtevno kombinirano plezanje. Na povabilo britanskih plezalcev se v februarju organizira akcija zimskega kombiniranega plezanja. Ob logistični podpori lokalnih plezalcev je to idealna priložnost za spoznavanje z njihovim načinom plezanja, etičnimi plezalnimi pravili in škotskim zimskim vremenom.

Čas: 14. - 20. 2. 2022

Kraj: Škotsko višavje

KA PZS razpisuje udeležbo v ekipi za 8 alpinistov. Skupaj s prijavo oddajte 10 najboljših referenčnih kombiniranih smeri v zadnjih dveh letih ter najtežjo splezano enoraztežajno kombinirano in skalno smer (NP, RP) v zadnje pol leta.

Vodji akcije sta Bor Levičnik in Luka Stražar.

Od izbranih kandidatov se pričakuje pomoč vodji pri pripravi poročila v obliki zapisanega vtisa o akciji in tri fotografije.

KA bo naredila končen izbor ekipe in o tem preko elektronske pošte obvestila prijavljene alpiniste. KA bo izbrane alpiniste finančno podprla.

Prijave pošljite na e-naslov: alpinizem@pzs.si  zadeva: Škotska 2022, najkasneje do vključno ponedeljka, 24. januarja 2022.

Tabor je namenjen bolj izkušenim registriranim perspektivnim alpinistom, rojenim leta 1993 in mlajšim. V primeru, da ne bo dovolj prijav, bomo udeležbo omogočili tudi interesentom letnik 1992 in starejšim.

Več informacij na: luka.strazar@gmail.com

Pripravil: Matjaž Šerkezi, strokovni sodelavec

Oto Žan, načelnik KA PZS

PDF Celoten razpis (162,96 Kb)
DOC Prijavnica (76,95 Kb)

Kasneje prispelih ali nepopolnih prijav ne bomo upoštevali. Prijavljeni alpinisti morajo izpolnjevati pogoje KA glede razpisov in prijav (urejena registracija za leto 2021) in morajo imeti urejeno A članarino pri Planinski zvezi Slovenije za leto 2022.