Kam? Navzgor! Foto: Špela Girandon

torek, 7. marec 2017

Alpinistična šola – kje, kdaj in kako

Alpinizem je dejavnost, ki združuje hojo, plezanje in smučanje v gorskem svetu, predvsem v stenah, zaledenelih slapovih in na ledenikih. Gre torej za dejavnost, ki je izpostavljena določenim nevarnostim, zato je za varno uživanje v njegovih lepotah potrebno imeti določeno znanje vrvne tehnike in tehnike gibanja. Vse to dobite v alpinistični šoli, ki jo izvajajo številni alpinistični odseki in klubi.

Če ste si vedno želeli spoznati svet navpičnih sten, ledu in širnih ledeniških planjav vas vabimo k vpisu v eno izmed številnih alpinističnih šol. Izberite najbljižjo ali najljubšo in začnite uživati v »luftu pod ritjo!«

Izbirate med alpinistično in športnoplezalno šolo? Dilemo vam lahko pomaga odpraviti prispevek slovenskega plezalskega portala Friko.

PS: Seznam bomo sproti osveževali, odvisno od kapljanja informacij.

kamnik_as_2016  Alpinistična šola AO Kamnik

Alpinistična šola AO Kamnik se bo pričela marca 2017. Za morebiten vpis ali več informacij lahko pokličete Tadeja Krišlja (040 238 629) ali pa pišete na elektronski naslov tadej.kriselj@gmail.com.

AKrinka_sola_2017__1__1 Alpinistična šola ZAK Rinka

Zgornjesavinjski alpinistični klub Rinka vabi v alpinistično šolo vse, ki jih zanima plezanje, alpinizem ali želijo nadgraditi svoje gorniško znanje.

Uvodni sestanek bo v soboto, 11. marca 2017, ob 20. uri v Medgeneracijskem centru na Rečici ob Savinji.

Dodatne informacije: Aleš Kovač, ales_kovac@yahoo.com, 041 689 771 in Matic Grudnik 040 558 232.

pd_lj_matica_logo  Alpinistična šola AO Ljubljana-Matica

Alpinistična šola AO PD Ljubljana-Matica se bo pričela marca 2017. Uvodno predavanje alpinistične bo v četrtek, 9. marca 2017, ob 19.30  uri v društvenih prostorih (Trdinova 8, Ljubljana).

Več informacij v Informacijski pisarni (tel. 01 23 12 645, info@pd-ljmatica.si), na spletnih straneh šole in na Facebook profilu AO Matica.

ao_apd_kozjak_mb  Alpinistična šola APD Kozjak Maribor

AO Akademskega planinskega društva Kozjak Maribor prireja letni del Alpinistične šole 2017, s pričetkom v torek, 14. marca 2017, ob 18. uri v prostorih društva na Koroški cesti 18 v Mariboru.

Več informacij dobite na spletni strani www.kozjak.org oz. pri vodji šole, izkušenemu alpinistu in gorskemu reševalcu Ljubu Hanslu (hansel.ljubo@siol.net)

AAO_2_small Alpinistična šola Akademskega alpinističnega odseka

AO Akademskega planinskega društva (Ljubljan) vabi na predstavitveno predavanje alpinistične šole za leto 2017/18, ki bo v četrtek 9. marca ob 18. uri na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani (Jamova 2).

Več informacij na spletni strani aao.si ter na elektronskem naslovu akademskasola@gmail.com.

SAO_AS_2017_768x511 Alpinistična šola Šaleškega alpinističnega odseka

Informativni sestanek je bil v petek, 17. februarja, vendar se jim lahko še vedno pridružite. Šola poteka vsak petek od 17.30 ure dalje v prostorih telovadnice OŠ Šoštanj.

Dodatne informacije na elektronskem naslovu alen.marinovic@gmail.com oz. na telefonski številki 040 471 988.

Obvestilo organizatorjem alpinističnih šol
: če želite, da se tudi vaša šola pojavi na zgornjem seznamu, pišite na elektronski naslov administrator@pzs.si.